UniekDenkwijze


Iedereen vindt zijn/haar manier van denken normaal.

De meeste mensen denken dat iedereen zo denkt als zij denken. Ze vergeten dan even, dat ieder mens zijn eigen wereldbeeld heeft gevormd en daar naar handelt.


Het is daarom zinvol om in contact met anderen je verwachtingen uit te spreken en de verantwoordelijkheden te bepalen. Dat behoedt je voor misverstanden.


Zelfkennis


Naarmate je zelfkennis toeneemt, groeit ook het vertrouwen in jezelf.


Daardoor is het makkelijker voor je geworden om beslissingen te nemen. Je kunt onafhankelijk van anderen functioneren. Door je beperkingen te accepteren, frustreren ze je niet meer en ben je een stuk productiever geworden.


Door je toegenomen zelfkennis ben je ook anders naar andere mensen gaan kijken. Je bent beter in staat je vooroordelen betreffende deze mensen los te laten.


Door je open te stellen voor wie die persoon werkelijk is, groeit ook je mensenkennis. Dat komt je in je verdere leven uitstekend van pas, zowel privé als op je werk.

Walt Disney:
"Hoe meer je jezelf bent, hoe minder je als iedereen bent,
dat maakt je uniek."


Loslaten


Door dingen en mensen in je leven los te laten, ontstaan er kansen voor verbetering. In eerste instantie kan het je pijn en verdriet doen, maar kijkend naar de lange termijn kan je er juist je voordeel meedoen.


Door je toegenomen kennis, zelfvertrouwen, wijsheid en zelfkennis heb je voldoende bagage om een verbetering toe te passen.


Focus


Veel mensen focussen zich op redenen om iets niet te doen. Je kunt je beter richten op die ene reden om iets wel te doen.


Als je iets heel graag wilt, kan het een obsessie voor je worden. Door deze wijze van handelen raak je alle energie kwijt.

Het enige resultaat dat je kunt behalen is een uitgeput en ongelukkig gevoel.


Je dromen realiseren gaat in stapjes. De basis, waarvan uit je start, moet goed zijn. Je moet over een flinke dosis zelfvertrouwen, zelfkennis en energie beschikken.


Een levensvisie is een belangrijk aspect bij het veranderen. Je verandering moet wel in het totaalplaatje passen.


Verandering


Als je dingen in jouw leven wil veranderen, zul je zelf moeten veranderen. Door bewust te handelen en de verantwoording voor je daden te nemen ben je in staat om te veranderen.


Want alleen jij kunt bij jezelf veranderingen aanbrengen. Niemand anders. Deskundigen kunnen helpen je inzicht in je handelen en denken te vergroten, maar veranderingen toepassen bij jezelf kan alleen jij.


Actie


Als je je doelen en dromen wil verwerkelijken, dan zul je in actie moeten komen. Door je volledig in te zetten, onderscheid je je van de mensen, die alleen over hun dromen praten. De omgang met zulke mensen kan op den duur knap vervelend zijn.

Er gebeurt niets.


Terug naar boven
Je bevindt je op de site:


Pensatore sites


Angst:Burn-out:Coachen:Ontspannen:Stress:Zelfkennis:Zelfvertrouwen:Interessante sites: