CommunicatieBoodschappen


Praten met jezelf is zeker niet vreemd en juist aan te raden. De gehele dag door wordt je van buitenaf bestookt met verschillende boodschappen. Veel van die boodschappen neem je onbewust waar, maar je gaat er vaak wel naar handelen.


Deze boodschappen van buiten beïnvloeden sterk je gedrag en je denken.


Het is belangrijk om je daar bewust van te zijn en kritisch met deze boodschappen om te gaan.


Voor je een boodschap van buiten accepteert, kun je je afvragen wat voor jou het nut van die boodschap is.

Wat levert het mij voor de lange termijn op? Wat moet ik ervoor inleveren en wil ik dat wel?


Communicatie


De manier waarop je dingen zegt, zegt veel over jou. In de communicatie met anderen laat je onbewust veel van jezelf aan anderen zien.


Natuurlijk kun je een rol blijven spelen en je teksten daaraan koppelen. Maar dan vergeet je dat je verbale communicatie slechts een klein onderdeel van je communicatie met anderen is.


De meeste communicatie vindt non-verbaal plaats.

Je lichaamstaal laat zien wat je werkelijk bedoelt. Vaak zend je signalen uit die niet overeenkomen met wat je echt meent.


Anderen zien dat en trekken hun conclusies. Die conclusies geven richting aan de manier waarop zij met je omgaan.

Peter F. Drucker:
"Het belangrijkste in communicatie is te horen wat niet gezegd wordt."


Authentiek


Nu je weet dat communicatie belangrijk is, kun je daar rekening mee houden. Je kunt stoppen met het creëren van gedrag om anderen te behagen, of om jezelf een status te verschaffen. Je lichaamstaal verraadt je. Mensen nemen je niet meer serieus.


Door dicht bij jezelf te blijven ben je authentiek. Dat vinden mensen prettig. Je bent als het ware een zekerheidje. Men weet wat men aan je heeft en dat geeft rust. Niet alleen bij hen, maar vooral bij jou.


Zelfbeeld


Geen rol meer spelen. Niet meer hoeven na te denken wat anderen ervan vinden, maar gewoon jezelf kunnen zijn.

Dat geeft rust en duidelijkheid aan jezelf. Je zelfbeeld komt dan grotendeels overeen met het beeld dat anderen van je hebben.


Positief


Praat vooral positief met jezelf. En doe dat vaak. Reclame werkt zo goed, omdat we onbewust de herhaalde boodschappen in ons opnemen en er dikwijls ook naar gaan handelen.


Met andere woorden zij beïnvloeden ons gedrag. Maak dan ook reclame voor jezelf. En herhaal die boodschap regelmatig voor jezelf.


Stop om met een kleinerende en verontschuldigende wijze over jezelf te praten. Door juist positief over jezelf te praten en te denken ben je in staat om veranderingen in je leven aan te brengen. Je zelfvertrouwen neemt alleen maar toe.


Terug naar boven
Je bevindt je op de site:


Pensatore sites


Angst:Burn-out:Coachen:Ontspannen:Stress:Zelfkennis:Zelfvertrouwen:Interessante sites: