QuarterlifeIs dit alles?


Veel dertigers van nu stellen zich de volgende vragen: Waarom doe ik eigenlijk wat ik doe? Haal ik voldoening uit mijn werk? Waar word ik echt gelukkig van? Vind ik mijn leven echt wel leuk? Is mijn partner wel de ideale man/vrouw voor mij?


Dat zijn vragen naar zingeving. Dat veel dertigers zich daarmee bezighouden is een uitvloeisel van onze maatschappij.


Een maatschappij die voortdurend verandert. Aldoor andere eisen stelt.

En een enorme hoeveelheid keuzes biedt.


Dertigers hebben werkervaring opgedaan en ontdekt dat de realiteit niet overeenkomt met hun verwachtingen. Dertigers gaan zich settelen en ervaren dat als benauwend.


Het perfecte plaatje


Je bent een dertiger en je wilt het anders gaan doen. Je wilt je waarden en normen herschrijven, zodat deze wel bij je passen.


De talenten, die je meent te bezitten, wil je gaan inzetten.

Je werk zorgt voor een inkomen en daarnaast steek je vooral tijd in zelfontplooiing. Zelfkennis staat voorop.


De druk naar perfectie gaat je slopen. Het belemmert je om je vaardigheden en talenten vrij baan te geven. Meegaan in de ratrace gaat je steeds meer tegenstaan. Het moeten voldoen aan de eisen van een prestatiemaatschappij ondermijnt je gezondheid.


In een echte prestatiemaatschappij vind jij voor jezelf geen plaats meer. Je passie is wat telt. De hang naar status verdampt. Je vraag om zingeving neemt toe. Vrij baan voor je creativiteit. Samen met anderen werken aan een betere leefwereld.

Bill Gates:
"Concentreer je op het noodzakelijke, doe dan het mogelijke en plotseling doe je het onmogelijke."


Change en challenge


Om dit alles te kunnen realiseren is het heel belangrijk om jezelf goed te kennen. Je moet zeker weten wie je bent en wat je wilt. Deze verandering vraagt doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en vastberadenheid.


De uitdaging aangaan zegt al veel over de manier waarop je in het leven staat. Met welke spirit je opkomt voor geluk in je leven. Je beseft dat jij de enige bent die je dat gevoel kan geven.


Differentiatie


De angst om niet hetzelfde te zijn, om er niet bij te horen kan een overtuiging zijn om niet te veranderen. De groepsdruk, vrienden en familie, kan te groot voor je zijn om te negeren.


Je maakt de keuze om tijdens je leven in een vicieuze cirkel te blijven hangen. Ongelukkig zijn met de situatie waarin je verkeert.


Zorg dat je een positieve en open houding voor jezelf creëert.

Zo sta je open voor de dingen om je heen. Je probeert anderen te begrijpen en je respecteert hun grenzen en visie.

Je nieuwsgierigheid voed je door je interesses.


Al deze zaken helpen je jezelf te ontdekken. Jezelf te accepteren. Je talenten te ontwikkelen. Te zijn wie je bent.


Intuïtie en gevoel


Je kunt ook voor jezelf kiezen door je intuïtie en je gevoel te volgen. Van alle vormen van intelligentie is je intuïtie het meest betrouwbaar. Je kunt er de meest ingewikkelde vraagstukken mee oplossen. De feedback van je gevoel en je emoties laat zien hoe gelukkig je bent.


Terug naar boven
Je bevindt je op de site:


Pensatore sites


Angst:Burn-out:Coachen:Ontspannen:Stress:Zelfkennis:Zelfvertrouwen:Interessante sites: