Wat kan ik?Bescheidenheid


Veel mensen vinden het lastig om te zeggen waar ze goed in zijn. Te snel denken ze dat ze dan arrogant overkomen.Bescheidenheid en onzekerheid gaan je echt niet helpen bij het verwezenlijken van je doelen en dromen.


Zij werken alleen maar belemmerend.

Laat bescheidenheid en onzekerheid los!


Waar ben ik goed in?


Het is belangrijk dat je weet wat je talenten en je unieke eigenschappen zijn. Niets is leuker dan te ontdekken dat je tot veel in staat bent.


Hieraan ontleen je zelfvertrouwen en zelfzekerheid.

Dit zelfvertrouwen voert je naar grote prestaties. Je durft risico's te nemen, omdat je niet twijfelt aan je capaciteiten.


Overschatting


Mensen die zichzelf overschatten hebben geen realistisch beeld van zichzelf. Mensen die zichzelf onderschatten, vermijden vaak risico's. Dat wordt hun ingegeven door angst en onzekerheid.


Deze mensen piekeren veel en zijn o zo bang om af te gaan. Dat werkt verlammend en kan hun ontwikkeling behoorlijk hinderen.

Erich Fromm :
"De meeste mensen stellen zich voor alles de vraag, hoe zij erin zullen slagen bemind te worden, in plaats dat zij zich afvragen hoe zij het vermogen tot liefhebben zullen verwerven."Feedback


Door het ontvangen van feedback ontdek je dat wat je doet niet altijd leidt naar wat je wilt.


Met behulp van anderen ontstaan er meer mogelijkheden om je doel te bereiken. Hun feedback laat je beter functioneren.


Op deze manier ontstaat er geen tunnelvisie en blijf je realistisch bezig. Feedback kan ervoor zorgen dat je effectief gedrag gaat vertonen.


Terug naar boven
Je bevindt je op de site:


Pensatore sites


Angst:Burn-out:Coachen:Ontspannen:Stress:Zelfkennis:Zelfvertrouwen:Interessante sites: