TransformatieGeduld


Transformeren tot wie je werkelijk wilt zijn is een zaak van geduld. De tegenslagen, die je ondervindt tijdens dit transformatieproces, maken je zelfbewuster om de volgende fase in te gaan. Hoe dichter je je einddoel nadert, hoe sneller en makkelijker de verandering tot stand komt.


Uiteindelijk ben je jezelf en is de stress verdwenen,

de angsten blijven afwezig.


Daarvoor heb je het allemaal gedaan. Je kunt eindelijk het leven leiden, waar je gelukkig van wordt.


Zelfreflectie


Het is zinvol om tijdens je veranderingsproces pauzes in te lassen. Dat zijn ook de momenten, die je voor zelfreflectie kunt gebruiken.


Je gaat je behaalde resultaten bekijken en vaststellen of je daar tevreden over bent. Daarna kun je onderzoeken of je je doelen moet bijstellen.


Deze manier van werken geeft je de mogelijkheid om van een afstandje naar je verandering te kijken. Je blijft zo dicht bij je gevoel en onafhankelijk van anderen.


Zo'n zelfreflectie kan voor jou motiverend werken bij tegenslag. Je kunt dan terugvallen op de al behaalde resultaten.

Robert Anthony:
"Als je een vijand wilt hebben, probeer dan iemand te veranderen."


Invloed


Je omgeving heeft invloed op je eindresultaat, op wie jij uiteindelijk bent geworden. Een mens is een sociaal wezen en heeft anderen nodig om zich prettig te voelen.


Dat betekent nog niet dat je andere mensen de regie over jou moet geven. Zelfs niet gedeeltelijk. De regie behoud jezelf en

jij bepaalt de grenzen.


Denken


De manier van denken heeft invloed op je handelen, op je zijn. Als je geen eigen wijze van denken ontwikkelt, zul je dezelfde resultaten in je leven behalen als je ouders.


Door juist zelf bewust met zaken om te gaan, scherp je je verstand en ontdek je mogelijkheden tot ontplooiing.

Wat en hoe je denkt wordt door je onbewuste opgenomen.


Flexibel


Door je flexibel op te stellen is er meer mogelijk dan je in eerste instantie denkt. De vele ervaringen, die je hebt opgedaan, maken het je mogelijk om anders tegen iets aan te kijken en op een andere manier met zaken om te gaan.


Starheid daarentegen werkt enkel beperkend en remmend.

Met een flexibele opstelling en een open benadering is het mogelijk om negatieve zaken om te buigen en er juist je voordeel mee te doen.


Patronen


Het gedrag verloopt meestal via vaste patronen. Die patronen heb je je tijdens je leven eigengemaakt. Het is niet eenvoudig om patronen te veranderen. Wat je kent geeft je een vertrouwd gevoel. Al het nieuwe brengt onzekerheid mee.


Door je bewust te zijn van je gedragspatronen kun je afscheid nemen van die gedragspatronen die je hinderen om te zijn wie je eigenlijk bent. Je kunt je nieuwe gedragspatronen eigen maken.


Terug naar boven
Je bevindt je op de site:


Pensatore sites


Angst:Burn-out:Coachen:Ontspannen:Stress:Zelfkennis:Zelfvertrouwen:Interessante sites: